Gebakken klinkers

Bekijk ons aanbod

Bij mooisteentje.nl vindt je ruime voorraden nieuw gebakken klinkers & direct leverbaar

Bij mooisteentje.nl vindt je naast gebakken klinkers nu ook keramische tegels. Keramische tegels geven iedere tuin een mooie, strakke & luxe uitstraling. Ook kun je de tegels goed combineren met de gebakken klinkers voor een speels effect.

Bekijk ons aanbod tuinbestrating online of maak vrijblijvend een afspraak.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en per m²

Gebakken klinkers kopen voor je tuin of terras?

Gebakken klinkers zijn perfecte verharding met duurzame eigenschappen. Onze gebakken klinkers zijn niet alleen van hoge kwaliteit maar ook hebben de klinkers een levensduur van gemiddeld 135 jaar. Meestal herken je de stenen van de oude binnensteden. Gebakken klinkers, ook wel sierbestrating genoemd zijn herkenbaar door hun warme en authentieke uitstraling.

Bekijk hieronder een filmpje van het proces van de gebakken straatsteen.

Zoals de naam al zegt , zijn de klinkers gemaakt van gebakken materiaal. Anders als bijvoorbeeld  betonklinkers is dat gebakken stenen gemaakt worden uit klei. Omdat de grondstoffen vaak lokaal te vinden zijn, worden veel gebakken bestrating daarom ook gemaakt in Nederland en België.

Ben je op zoek naar klinkers om je tuin mee te verharden? Bekijk eens ons assortiment gebakken bestrating, bestaande uit:

 • Gebakken klinkers voor het terras
 • Gebakken klinkers voor een tuinpaden
 • Gebakken klinkers voor de oprit
 • Gebakken klinkers voor openbare ruimte
 • Gebakken klinkers voor trottoirs

Voordelen van gebakken bestrating?

Een groot voordeel van gebakken klinkers is dat ze kleurvast zijn en na verloop van tijd alleen maar mooier worden. Onze sierbestrating heeft een levensduur van maar liefst 135 jaar! Een klinker van gebakken klei is namelijk bestand tegen extreme temperaturen, agressieve stoffen en slijtage.

Meer voordelen van klinkers van mooisteentje.nl zijn:

 • Warme en hoogwaardige uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Herbruikbaar
 • Kleurecht
 • Milieuvriendelijk
 • Direct leverbaar
 • Klinkers zijn duurzaam en herbruikbaar

Gebakken klinkers zijn vrij van kleurstoffen en toplagen, in tegenstelling tot een betonklinker. De gebakken stenen krijgen hun natuurlijke kleur namelijk door het combineren van diverse soorten klei, mineralen en zand. Dit zorgt ervoor dat de steen kleurvast blijft. Weersomstandigheden en andere factoren hebben geen invloed op het kleurbehoud.

tuinaanleg bestraten

Gebakken klinkers worden hoe ouder hoe mooier. En 90% van de sierbestrating worden opnieuw gebruikt. Geheel gebruiksvriendelijk en milieubewust.

Welke soorten klinkers zijn er?

Gebakken straatstenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen. Ook is er verschil in uitstraling. Bekende termen in de bestratingswereld zijn getrommeld en strak.

De strakke klinkers zorgen voor een moderne strakke uitstraling.

De getrommelde stenen geven een nostalgische verouderde uitstraling. Dit werkt sfeer verhogend en geeft een rustieke uitstraling van jouw tuin of terras.

Gebakken klinkers worden gemaakt van klei. De klei wordt in de gewenste vorm geperst en op extreem hoge temperaturen gebakken. Door dit hitte proces wordt de steen keihard. Hierdoor is deze bestand tegen weersinvloeden, belasting, strooizout en chemicaliën.

Afmetingen klinkers

De afmeting klinker heeft invloed op de sterkte en op de uitstraling. Gebakken klinkers van mooisteentje.nl zijn verkrijgbaar in verschillende formaten:

 • Waalformaat
 • Dikformaat
 • Klinkerkeien

afmeting klinkers

Waalformaat klinker worden veelvuldig gebruikt rondom het huis. Waaltjes zijn ideaal voor paden aanleggen en zorgen voor creatieve vrijheid in je tuinontwerp. Je kunt ze goed combineren met bijvoorbeeld een strakke keramische tuintegel. Een speels of strak effect is te verkrijgen door de manier van bestraten.

Dikformaat klinker heeft een afmeting van 20/21 cm op 6,5 tot7 cm. Gemiddeld 70 cm klinkers per vierkante meter. Dikformaat klinkers worden vaak gebruikt voor opritten en parkeerplaatsen. Deze stenen zijn ook als sierbestrating in de tuin. Wat dacht je van een mooi terras aanleggen? Een dikformaat klinker gecombineerd met een tuintegel. Heel veel mogelijkheden met deze duurzame klinkers.

Klinkerkeien zijn straatbakstenen van 20cm lang en 10 cm breed. De hoogte is meestal 8 cm. Er gaan gemiddeld 48 stenen in een vierkante meter. Klinkerkeien zijn onderhoudsvriendelijk en perfect voor verharding van openbare ruimtes, opritten en terrassen. Weerbestendig en sterk.

Bij mooisteentje.nl kunnen we gericht advies geven als je twijfelt over de maat of soort klinker. Bel of mail dan even voor een afspraak om het assortiment te komen bekijken.

Wat is het verschil tussen een betonklinker en een gebakken klinker?

Voor het bestraten van tuinen, wegen terras of oprit wordt vaak gebruik gemaakt van klinkers. Klinkers zijn er in erg veel soorten en maten, kleuren en materialen. Vaak wordt er gekozen voor gebakken klinkers en betonklinkers, maar er zit er wel een degelijk verschil tussen de stenen.

Betonklinkers worden gemaakt met cement, grind en zand. Wil je een speciale kleur creëren dan kan dit door kleurstoffen aan dit mengsel toe te voegen.

Betonnen bestrating kan last krijgen van kalkuitbloei in het begin. Dit is een soort witte aanslag op de klinker. Door weersinvloeden zal dit in de loop van de tijd minder worden en verdwijnen.

Betonklinkers hebben een open structuur. Door deze open structuur kan er mos of alg groei op de bestrating ontstaan. Om dit te verwijderen kun je een lagedrukspuit of anti alg product gebruiken.

Reinigen van betonklinkers

Om betonklinkers te reinigen kun je beter niet met een hogedrukspuit werken. Dit zal de steen beschadigen.

Gebakken klinkers worden gemaakt van klei zoals je al hebt kunnen lezen. De kleur van de klinkers wordt mede bepaald door het soort klei en de stoffen die men gebruikt. Ook de bak temperatuur heeft invloed op de kleur.

terras stenen

Hoe heter de stenen gebakken worden hoe harder en donkerder de kleur zal zijn. Na verloop van tijd worden de klinkers alleen maar mooier en dieper van kleur. Dit ontstaat omdat er constant op gelopen of gereden word. De kleur van een gebakken steen zal nooit flets of vaal worden!

Omdat een gebakken klinker erg hard is, kan mos of alg zich niet goed hechten aan de steen. Aanslag heeft dus nauwelijks kans van slagen. Daardoor blijven deze klinkers meestal lang schoon. Ook hier geldt dat bij eventuele aanslag en anti alg product gebruikt kan worden.

Samengevat het verschil tussen een betonklinker en een gebakken klinker:

 • Materiaal beton ten opzichte van klei
 • Duurzaamheid- gebakken klinkers gaan heel lang mee.
 • Een betonklinker verliest na vijf tot tien jaar zijn kleur en wordt minder mooi.
 • Kleurvastheid- Een gebakken klinker behoud altijd zijn kleur
 • Onderhoud- gebakken klinkers hebben minder last alg en mos waardoor deze langer onderhoudsvrij blijven.

Bekijk het assortiment gebakken klinkers van mooisteentje.nl voor duurzame bestrating met een  hoge kwaliteit.

Welke kleuren nieuw gebakken klinkers zijn er?

Bij mooisteentje.nl verkopen wij gebakken bestrating in heel veel verschillende soorten en kleuren. Er is ruime keuze voor iedereen en genoeg mogelijkheden tot combineren. Zo is er voor ieder gewenst effect een steen te verkrijgen. Een strakke terras steen of juist speelse looppaden in de tuin.

Ook de kleur van de steen bepaald voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je tuin of terras. Wij verkopen klinkers van licht tot donker.

Kerry waalformaat

Ook mooie genuanceerde klinkers doen het altijd goed. Een voorbeeld hiervan is de Kerry waalformaat uit ons stenenassortiment. De Kerry is een getrommelde klinker van Wienerberger.

kerry waalformaat

De klinker is rood/bruin bezand en heeft een sfeervolle uitstraling. Bekijk de Kerry hier.

Carbona dikformaat

Een donkere klinker zoals de Carbona dikformaat heeft als basiskleur zwart. Het oppervlak is glad en onbezand. Dit geeft dus een strakke luxe uitstraling.

carbona dikformaat

Een donkere klinker kan erg luxe ogen in een strakke tuin met een moderne uitstraling. Bekijk de Carbona dikformaat hier.

Klinkers combineren met keramische tegels

Je ziet het steeds meer. De combinatie van een strakke keramische tuintegel met een gebakken klinker. En wij begrijpen wel waarom. Je kunt zo een mooie uitstraling creëren en het geeft een tijdloos effect. Het beste van twee werelden! Het strakke moderne effect van een keramische tegel en de speelse uitstraling van de gebakken stenen. Kwalitatief hoog en onderhoudsvriendelijk.

Bedenk maar eens hoeveel creativiteit je nu kwijt kunt om een mooie tuin te ontwerpen. Tal van mogelijkheden. De combinaties zijn eindeloos.

Legverbanden en soorten bestrating

Legverband beschrijft de manier waarop klinkers geplaatst of gelegd worden. Je ziet dan altijd een patroon ontstaan als resultaat. De meest gangbare legverbanden zijn

Gebakken klinkers

 • Halfsteensverband
 • Visgraatverband
 • keperverband
 • blokverband

Een snelle manier om te bestraten is de halfsteensverband. Dit is geen ingewikkeld patroon en wordt vaak toegepast. Halfsteensverband biedt alleen wel minder weerstand tegen wringkrachten. Namelijk dat van een draaiend voertuig.

Keperverband ziet er wat meer levendig uit maar vereist wat meer zaagwerk dan bij een halfsteensverband. Voordeel hiervan is wel dat het beter bestand is tegen rem en versnellingskrachten. Dat treed op bij belasting door zwaar, draaiend en traag rijdend verkeer.

Overleg voor openbare projecten zeker eerst even wat een geschikt legverband is. Mooisteentje.nl kan je hierbij op weg helpen.

Helpen bij het kiezen van de juiste steen

Kun je geen keuze maken of wil je graag de stenen in het echt bekijken?  Geen probleem. Mooisteentje.nl is altijd telefonisch bereikbaar op 060160 280 29.

Op onze website kun je ook een formulier invullen dan nemen wij contact op om een afspraak te maken. Wij helpen graag om de mooiste steen te kiezen.

Een mail sturen kan natuurlijk ook naar info@mooisteentje.nl